Gepensioneerden

Makelaar met contracten op bureau.

Onze voordelen

Zekerheid omtrent de verkoopprijs

Makelaars met jarenlange ervaring

Deskundig advies

Zorgeloos verkoopproces

Snelle verkoop

Misschien klinkt het volgende scenario u bekend in de oren: de kinderen zijn volwassen en het huis uit, de woning met vele slaapkamers wordt te groot, en de tuin wordt te veel om elke dag bij te houden. U geniet van uw pensioen, maar uw woning past niet langer bij uw levensstijl. Allicht wordt het tijd om na te gaan denken over een eventuele verkoop van uw huis. 


Het vinden van een nieuwe woning


Veel gepensioneerden denken baat te hebben bij het vinden van een nieuwe woning voordat zij hun huidige woning in de verkoop zetten. Vaak komt men dan echter van een kale reis thuis. Een overbruggingshypotheek of overbruggingskrediet is nodig om een nieuw huis te kopen voordat het oude is verkocht. Hierbij moet worden aangetoond dat tijdelijke woonlasten kunnen worden betaald. Helaas zijn banken vaak niet bereid om een overbruggingskrediet voor een tweede keer toe te staan. Bovendien kan het krediet, wanneer het wel toegestaan wordt, onderhevig zijn aan flinke rentes. Het plan wordt dan al snel financieel onhaalbaar - en de verhuizing daarmee gehalterd.


De juiste begeleiding


Want wie gaat er - vooral in de huidige woningmarkt - een woning verkopen, zonder een nieuwe te hebben? Wij bij Sterckx & Partners zien deze vraag veelvoudig voorbijkomen bij gepensioneerden. Het is natuurlijk lastig om het gevoel te hebben dat u vast zit in uw zoektocht naar een nieuwe woning. U wilt immers zeker weten dat u ergens terecht komt waar u het naar uw zin gaat hebben. 


Wij kunnen u echter gerust stellen: er gaan meerdere wegen naar Rome. Door onze jarenlange ervaring in de branche en onze expertise op het gebied van woningverkoop, kunnen wij u verzekeren dat er oplossingen zijn. Deze geven u zekerheid omtrent de verkoopprijs en geven u voldoende tijd om iets anders te vinden. Tegelijkertijd helpen wij u de hoge kosten van een overbruggingskrediet te vermijden.


Bent u gepensioneerd en heeft u vragen over uw specifieke situatie, of bent u op zoek naar advies bij de verkoop van uw woning? Neem dan contact op met ons voor een gratis consult.