Erfgenamen

Klanten bekijken foto's met grootvader

Onze voordelen

Veel ervaring

Voorkom conflicten

Integer en respectvol

Professioneel advies

Zorgeloos verkoopproces

Iedereen komt op een dag te overlijden - dit is een waarheid die we, jammer genoeg, niet kunnen ontkennen. Bezittingen moeten op dat moment worden onderverdeeld over rechthebbenden. Erfgenamen hebben recht op de erfenis. Maar hoe werkt dit precies bij een woning? Wat moet u doen als u een woning erft? Wij leggen het u uit.


Overeenkomst van de erfgenamen


Wanneer een dierbare overlijdt van wie u een woning erft, zijn er een paar dingen die u dient na te kijken. Zo is het ten eerste belangrijk kort te sluiten met andere erfgenamen. Wie dit zijn, is uiteraard vastgelegd in het testament. Meestal zijn het de kinderen die het huis van de overledene erven. Erfgenamen dienen allemaal bekwaam te zijn om besluiten te maken - hierbij wordt er bijvoorbeeld gekeken naar de leeftijd van de erfgename. Samen kunnen jullie besluiten over wat er met de woning moet gebeuren.


Het verkopen van de woning


Vaak wordt er gekozen voor een verkoop van de woning. De waarde van de verkoop wordt daarna verdeeld over de erfgenamen. Soms komen er onenigheden voor tijdens de verkoop. Dit gaat voornamelijk over verkoopprijzen of geldkwesties. Door een makelaar in te schakelen kunnen dergelijke problemen zo veel mogelijk worden voorkomen.


Wij van Sterckx & partners staan u bij tijdens de verkoop van de woning van uw dierbare. Hierbij is ons niets te gek - wij kunnen met u meekijken en meedenken tijdens deze bewogen tijd. Hoe werkt het bijvoorbeeld met een notaris, en wanneer schakelt u deze in? Of hoe zit het met successierechten? Staan deze al vast? En wat zijn hierin uw verplichtingen? Onze jarenlange ervaring verzekerd een gedegen en professioneel adviesproces. 


Gedegen begeleiding


De begeleiding die wij bieden tijdens het verkoopproces is inherent aan onze werkstijl. Deze is persoonlijk, maar altijd integer en respectvol. Wij kunnen u wijzen op de verplichtingen die bij een verkoopproces komen kijken, zoals een EPC, een asbestattest of een elektrische keuring. Laat ons u bijstaan en uw verkoop vergemakkelijken. Schroom niet om contact met ons op te nemen. Dat kan door het invulformulier in te vullen,

of ons te bellen op 03 640 35 00